Ost!

Ost,ost, ost jag skulle kunna leva på enbart ost. Hela min viktnedgång har funkat pga av ost! (jag kör lchf).
I dag har jag städat pratat med Helsingborg och tvättat.



dagens googlade ord är: paisley (jag misstänkte att jag redan visste vad det var!)

Nu har jag inte tid att sitta här och skriva strunt!


svininfluensan attackerar!

Nu har jag vårstädat mitt kök! det känns som att jag inte har tid att vila upp mig just dom här två veckorna som snart är över. Äntligen har jag satt mig ner med en kopp kaffe och betalat räkningarna så nu ska jag få vara ledig till halv fyra sen ska jag till jobbet. I morgon ska jag tvätta och städa och kanske vårstäda badrummet om jag får tid (Blä för vår städning). Nej, det kommer jag nog inte.
Jag känner mig bara stressad så jag kan inte skriva nått!

En sak är säker JAG SKITER I DEN DÄR JÄVLA SVININFLUENSAN. hjääälp influensa, läskigt! 
*TÖNT!* 
Utifrån det lilla som har tvingats på mig om den där jävla influensan så är den på andra sidan jordklotet. Lite Amerikaner kan den väl få avverka innan vi tar död på den ;p
Ganska kul är att djurhållnings-debatten är rätt het i södra Amerika just nu..."gud straffar somliga på en gång" skulle man kunna säga med tanke på hur dom behandlar sina grisar.


Discworld,blondinbella och kisse

Jag jobbade hela fredagen och lördagen men slapp vara hundvakt i alla fall (vet inte om det är bra eller dåligt). Så när alla gjorde super mysiga utflykter, picnicar och satt i solen i lördags var jag på jobbet.
När jag kom hem avslutade jag mina två vita veckor med några groggar, ett tips är att inte dricka fenni (burrrH)
så nu sitter jag här mosig i huvudet med en kopp kaffe och vet inte vad jag skriver.
I morgon jobbar jag sent och sen kommer en eller två vänner och sover över hos mig. En utav brudtärnorna på bröllopet jag var bestman på har varit med i en trafikolycka så brudparet vill komma och hälsa på henne på sjukhuset. dom pendlar rätt långt för att jobba i Stockholm så det kan ju vara skönt att stanna här över natten.

Jag blir så förbannad på Söndags-TV , alla är hemma på en söndag så man kan ju tycka att det skulle vara bäst filmer och serier då men NEJ. Jag har beställt nya böcker det blev 102 dagar med Simon Gärdefors eller vad den heter, Hunter s Thompsons campaign trail 72 och tre discworld böcker med Terry pratchett så nu kliar det i fingrarna eller ögonen eller vad det nu kliar i när man är sugen på att läsa en bok!
Billigt blev det också, länge leve Adlibris!



Jag blir lite kluven när det gäller sågningen i många bloggar av Blondinbella och Kisse dom är ju ändå 17 år gamla (tror jag). Alla har inte kommit så lång när dom är 17, inte för att dom har nån speciell möjlighet till att växa i den typen av liv dom värkar leva men det finns ju alltid möjligheter?
Dom är ju en del yngre en mig och jag kan inte låta bli att tänka att dom kanske är Barbie-skadade eller porr-skadade. Alla 17åringar värkar ju vilja se ut som Amrikanska "eliten" aka Barbie,kropp som en 12årig pojk, stenhårda meloner och så blont hår att man bländas. Jag kan först att det är lätt att tappa sig själv i det här trycket från media om hur vi kvinnor ska se ut för att vara lyckade. Är man 17år eller yngre och till och med äldre är det kanske svårt att låta bli att ta till sig dom här idealen som verklighet (för det tycker inte jag att dom är). I bland tänker jag på vilken fasa det måste vara att få en dotter just på grund av alla dom här fällorna som finns...en dag kanske hon kommer hem från dagis och vill ha en bratz-docka eller nått sånt vidrigt. Det blir idealet som våra barn kanske få växa up med(om det inte blir skärpning) en docka som se ut som en hora och Charlotte Perelli som idol -jag blir stressad bara jag tänker på det.



När jag själv var 17år lärde jag mig att det fanns rasism och manschauvinism i samhället, jag såg det ärligt talat inte innan och jag tyckte att feminister överdrev och att vi visst var jämställda i Sverige. Helt plötsligt så öppnades mina ögon för alla dom här sakerna som kan gömma sig i vardagen om man inte reflekterar över dom. Rasism såg jag aldrig för att jag var tonåring i en invandrartät förort och där var det lika för alla. man lever och lär för nu när jag Jobbar i Täby har jag märkt att det finns ännu mer rasism på vissa ställen en jag trodde. Jag menar öppet hat.

Det jag tänkte komma fram till är att man är långt från färdig när man är 17år...man är aldrig färdig men det kan saknas en hel del saker som vi tycker är självklara tankar och åsikter i en 17årings liv. Det är en tid att vara Ego och det tycker jag dom ska vara, bara dom blir vuxna sen.


Generationskriget...

Jag har jobbat,jobbat och jobbat mycket just nu och mer kommer det bli jag kommer nog inte hinna blogga på ett några dagar nu vilket ju är bra (betyder att jag har vettigare saker för mig). I helgen ska jag: ja, jobba! och vara hundvakt.
Jag har vänner hemma hos mig igår och idag(fin fin grammatik) så jag har varit/är underhålld av imponerande bajs och sperma i trosan diskussioner
Nu har jag städat och vårstädat vardagsrummet eftersom jag är ledig i dag. Jag har precis satt mig vid datorn i solen och känner att jag har ont i ryggen(från jobbet) och att jag egentligen borde gå ut på promenad vilket jag kanske gör när jag har skrivigt klart *hehe*

Dagens irritations moment är den här skit artilken.
Varför uttalar sig Amelia om nått hon inte förstår. Visst finns det miljöskadade stolpskott i min generation men jag har sällan träffat nån i min ålder som skulle tacka nej till ett jobb för att det inte var tillräckligt "räckmackigt", man är glad att få jobb -vilket som helst och en hyresrätt skulle ju inte sitta fel.
Finns det inga stolpskott som är 40talister kanske?

som 80talist är man glad om man får halvtidsjobb och en andrahandslägenhet(kanske av en gniden 40talist som behållit sin gamla lägenhet och hyr ut den skyhögt) i 3 månader. Att försöka plugga ska vi inte ens tala om.

Det finns inga säkerheter för oss och jag undrar vad Amelia tycker att vi ska göra?



Skål!

HM gör mig förbannad

Hela två saker har irriterat mig med HM i dag!!!

Debatten om barn kläder har varit het i min vardag nu både i Lady Dahmers blogg och i DN och det blir många konstiga reaktioner. Vissa värkar inte förstå att:
1. Barnet skiter förmodligen i vad det har på sig (till en början) men det ger signaler till vuxna, man pluttar med tjejen i rosa och dunkar killen i blått i ryggen för att hårddra saken.
2. Det dom flesta som gör medvetna val om det här köper könsNEUTRALA kläder och när barnen blir stora nog kanske dom får välja själva om dom vill(så uppfattar jag det hela).
3.Om barnen väljer avvikande kläder och blir mobbad för det (vilket inte har så mycket med kläder att göra) så kan barnet välja att tona ner(om det nu har med kläderna att göra) eller stå på sig. free will, its a bitch!
1½ Sluta sexualisera barn.

Det är klart att man vill ge sitt barn så mycket möjligheter som möjligt redan från början!?
(sen om det blev en pluttig prinsessa eller en macho skogshuggare så är det helt ok)

Jag hittade en riktigt snygg klänning på HM, jag är fortfarande förkrossad över att den inte passar.
Varför inte pröva en större storlek då?
Jo, HM gör sina kläder utifrån storlek 34 och sen gör dom kläderna bara större och större vilket låter logiskt men det är det inte. Jag är normal byggd skulle jag vilja påstå men när jag gick upp i vikt växte även bysten så nu passar 38-40 i midjan men jag måste ha 42 över bysten. Jag har vänner som har storlek 42 och dom har betydligt större byst en mig så dom kan inte heller ha kläderna.
 Vem är kläderna gjorda för... *viskar* storlek 34-36 *spök musik*

Eller är jag ute och cyklar nu igen?


Bra sammanfattning

Jag har jobbat hela helgen och har upptäckt att:

-Jag tycker att snor och pälsänglar är äckligt

-A-team rockar(vilket jag har haft förnimmelser om innan).

-Jag tycker att droger inte är fint när jag får ett medelande mitt i natten(när jag ska jobba) om att droger är fint.

-jag behöver ett trumset i sängen. Djaani frågar: smakar det forfarande fitta om dina läppar(vilket det gjorde av handspriten på jobbet)
jag svarar: bara ett par....trummvirvel....*vilket komedy-team*

-HM suger inget passar min kroppsform och den är normal, skaffa inte bröst om du vill handla på HM.





bantning,taffsning och könsroller

I går sändes en dokumentär om barn som vill gå ner i vikt då börjar man tänka på sin skeva tonårstid och i dag kom jag dessutom in på lady dahmers inlägg om att vara bitter fitta där diskussionen blev övergrepp.

Jag kommer i håg hur mycket jag tänkte på utseende när jag var så ung som 10-12år och hur hemskt det var att få former. Vilka rykten man fick bara för att man hade bröst innan andra och vad man fick stå ut med, det värsta var nog att lärarna(allihopa faktiskt) i skolan vände ryggen till problemen, till kommentarerna,till blickarna och till och med vandrande händer.
Jag känner mig lite besviken som vuxen över att det finns sådana lärare i våra skolor och något måste göras, kanske obligatoriska kurser för både lärare och elever?

En annan sak som jag kom att tänka på när det gäller kommentarerna är: hur stort är mörkertalet egentligen på våldtäktsförsök? det värkar nästan som att varenda kvinna har varit utsatt nån gång. ingen anmäler och det är ju klart att man inte gör eftersom polisen har en sån dålig attityd(oftast) när det gäller den typen av brott och för att man vet att man inte kan vinna(utan tydliga bevis).

Och slutligen så började jag tänka på mina erfarenheter av dom "snäva könsrollerna" från arbetslivet. Jag jobbade på dagis ett tag med ett par russin till fröknar och dom var inte nådiga (i all sin stress och vardag) på att dela upp beteenden: flickor som leker vågat och lite tufft kan göra illa sig och pojkarna har bara kul och så vidare.
Det är inte bara dagisfröknar som delar upp sysslor tyvärr, jag har jobbat på flera mansdominerade yrken inom trädgård och där får tjejer plantera blommor och pojkar köra traktor precis som på dagis. Jag krävde oftast att jag skulle köra en av el-lastarna, varför ska killar få göra det roliga. Det som var ytterligare tråkigt med den arbetsplatsen var att kvinnorna inte ens vågade be om el-bilen om dom behövde: vi ber en man köra åt oss i stället(eller jag). i slutet fick jag faktiskt två andra kvinnor att prova köra och det var jätte kul både för dom och mig(men man vill ju inte va till besvär).


världens längsta dag

Shit va tråkigt man kan ha om jag kunde skulle jag äta tills jag sprack. Det finns inget vettigt att göra på nätet heller och jag orkar inte gör nått i värkligheten...vilket jag får ta och försöka med.

Jag vill inte spela.
Jag vill inte laga mat.
Jag vill inte gå ut på promenad.
Jag vill inte ligga i soffan och se på TV.
jag vill inte läsa min bok.

Jag vill att djani ska komma och att vi ska titta på dålig skräckfilm!
(men nu har ju fotbollen börjat :( )

öähh!

dagens svamlare

Ok, jag svamlade rätt osammanhängande där märke jag nu. Jag blev bara så sjukt irriterad på kommentarerna på Aftonbladets hemsida...helt ensidiga.
Sen kan jag tycka att man inte behöver ta åt sig när någon skriver ett generellt inlägg när man själv påstår att men går utanför mallen(alla regler har undantag)?
Jag tänker och skriver om den erfarenheten jag fick av att va 14år eller rättare sagt hur min omgivning uppförde sig när det gällde sex men vår lilla förort kanske va extrem? I min omgivning fanns det i alla fall för unga människor som utnyttjade sig själva om ni fattar galoppen.

Aftonbladets dumma diskussion-

Aftonbladet skriver en artikel om en idiot till chefsåklagare som säger att han skulle anmäla en barnmorska för medhjälp till våldtäkt om hon skrev ut p-piller till ungdomar under 15år. Alla under 15år ska alltså enligt honom gå utan skydd. Vi ska räkna sex mellan två 14åringar som våldtäkt eftersom han anser att allt sex med personer under 15år är våldtäkt.

Det var ju idiotiskt som sagt men debatten runt om kring känns också dum och enspårig.
Detta var sakerna som nästan helt eller helt helt saknades i diskussionen

1.Har vi helt dumpat idéen med att försöka lära barnen att det är bra att vänta med sex tills man har mognat psykiskt och kan ta ansvar för sina handlingar? (det är inte helt fel med självbevarelsedrift och eftertänksamt)

2.Det finns hälsorisker med p-piller tro det eller ej. (Om man har svåra smärtor och så vidare när man har mens så kanske det är att överväger att ta piller.) Ju längre man tar p-piller ju större är riskerna.

3.Om man är mogen nog att ha sex bör man va mogen nog att använda kondom. Det är inte bara graviditet som är risken utan förmågan att NÅGONSIN bli gravid står på spel.

4.Tjejer i 14års ålder har ofta sex med äldre män eftersom dom tycker att dom är vuxna och jag tycker att det ska va straffbart på nått vis även om tjejen var med på det eftersom det finns väldigt omogna 14åringar. Vi vuxna ska ju veta hur omogna 14åringar är och då blir det lite perverst. (det är dumt att ta bort den här lagen som vissa verkar vilja)

5. Om man är mogen att ha sex kan man ändå vänta, varför ska det va hela världen att vänta till man är 15år med att knulla runt?

Sveriges höga hästar

Jag blir lite irriterad på Sverige, i bland känns dubbelmoralen extra påtaglig t.e.x när det gäller andra kulturer. Alla kulturer har fördelar, saker som faktiskt till och med är bättre i andra kulturer en i vår ett bra exempel är familjebanden som vi saknar men många kulturer anammar. Vi blundar gärna för problem i vår egen kultur som t.e.x ungdomar som har sex för tidigt men vi är snabba på att kritisera andra och vad dom gör med sina ungdomar, kanske för att vi är en skuldkultur och inte ser hur våra ungdomar är vårt problem. När vi väl ska ta tag i nått av våra problem så börjar vi peka på andra.

"Jag kan inte ha gjort fel". Varför ser man inte till sig själv först och varför har alla åsikter om saker dom inte har kunskap om...det känns lite som Sveriges ledmotiv i bland "peka på andra och påstå att du är ödmjuk"
Vi är ju så försiktiga och tysta eller?
jag förstår inte vad den uppfattningen kommer i från egentligen är vi rätt stränga bara som en sån sak att vi inte klarar av ett TV-program som Grillad. Vi måste moralisera det hela på en gång "hela forumet kommer att vittra sönder om vi tillåter sån här typ av underhållning!" då tänker alltså annan media att dom framför nån slags sanning eller? (i så fall: hjälp hur dumma är vi!) 

nu ska jag kolla på "married with children" ;) 

Skåne, Dexter och resten

Lagom trött, kom hem i Söndags men har inte orkat sätta på datorn fören nu. I Måndags sov jag hela dagen från kl fyra till i princip kl fyra på Tisdagen så ni kan ju gissa om det blev hårt i Skåne eller inte. Nu blir det lugnt ett bra tag framöver så om jag får orken tillbaka så kanske jag kan blogga lite men just nu mår jag som ett ruttet ägg!

  

Mitt huvud är fyllt med bomull och mitt bröst är fyllt med värk, kroppen värker lite extra (den brukar värka endel).
Jag tror inte att jag kan skylla på pollen men det tänker jag göra ändå!

Jag har precis läst ut Dexter böckerna dom var riktigt bra men helt annorlunda från TV-serien speciellt sista boken, den var helt flippad. Nu ska jag börja läsa en klassiker för första gången, det blir "small gods" av Terry Pratchett den värkar riktigt rolig. Nästa månad måste det beställas en ny hög med böcker, jag tror att det blir två Hunter böcker till och sen två Simon G och minst en till. Jag är sugen på "Alice´s adventures in wonderland" men det är ju svårt att välja när det finns så mycket finfina böcker här i världen.



Jag ska jobba mycket nu, jobba helg det kommer att bli skönt. Jag kommer ha Onsdags besök hela sommaren från och med i dag det känns också som en skön grej, träffa lite vettigt folk en gång i veckan (hoppas det smittar av sig).

Vi kollade splatter filmer i helgen så nu är jag helt inne på de, blodad tand som man skulle kunna säga. Jag har ju haft en liten besatthet av det ett bra tag nu men bara oseriösa filmer och typ "Tales from the crypt" det finns inget  bättre en den här typen av underhållning. Enda sen jag var lite har jag dragits till "Lill draculas första bett" och "The Adams family" och sånt B-skräckigt.



I dag ska jag inviga min cykel så nu blir jag en nyttig människa fast jag har lite problem med bantningen just nu. Min kropp kräver pasta efter helgen och jag mår illa när jag käkar min LCHF grej så nu måste jag nog komma på nått annat.

Kanske man tar och shoppar lite i morgon...då kanske jag har lite mode-blogg sen men det tror jag inte för kläderna nu för tiden är så pissigt fula.

Ska försöka att inte dricka mer kaffe i dag, Hejsan.

vad är grejen med Annika!?

Jag är fortfarnande sjuk men nu har jag jobbat i två dagar så det känns bättre i alla fall. Nu sitter jag och tittar ut genom fönstret men en kopp kaffe och beundrar det härliga vädret, regn är mysigt i bland.
Jag har äntligen fått städa lite hemma och så har jag fixat lite med viktiga papper och känner mig allmänt nyttig.

Jag ukar läsa när det inte finns nått att göra på jobbet men i går tittade jag på tv i stället och det kommer jag sent göra om. Artisten som spelade live med jämna mellanrum var möjligen den sämsta massproducerade artisten i hela Sverige! sherri tror jag hon hette -hjälp!
I mellan Sveriges sämsta uppträdande ska det pratas om aktuella saker har jag hört och det här är det som gör mig mest irriterad av allt. Nyhetsmorgon spenderar allt krut på att prata om Annika Östberg som i "fri,fri släpp Annika fri" som ju ingen har missat. Vad är så intressant och rörande med att USA skickar hit en brottsling? jag kanske har missat nått här. Jag hörde också att hon flyttade till USA när hon var 12år om det stämmer så borde ju nyhetsvärdet i den här historien vara totalt 0.
"Annikas flygplan är över Island" -OOOOOOOOOOOOOOOOOh!
"Det här är Annikas plan när det landar i Örebro" -AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!
"Annika har fått en mobiltelefon" oooooh, välkommen till 90-talet även om inte din frisyr hängde med ;)

Hur kan media ha kunnat piska upp sån empati för en heroinist som var med och sköt en polis och nån annan lirare?
Fast visst var lite hårt straff men jag vill inte höra om henne 24/7 så jääääääävla intressant/fel känns det inte med den här historien.

nu dansar nått jävla fetto på my sweet16 också världen är orättvis....

Det är sånt här man har tid att tänka på när det inte händer nått i vardagen.

Och nu har det hänt nått med min jävla knullade dator så jag kan inte rätta nått så ni får stå ut med skumma meningar och halva ord.


Tråkigt.

Fortfarande sjuk! Nu har jag varit sjuk på tok för länge, jag spenderar dagarna med att sitta i solen och kolla på TV och surfa så nu sitter jag med en kopp kaffe i solen och har inget att skriva alls egentligen. Igår åt jag middag hos pappa annars var jag ensam nästan hela dagen för att Djani var på matchpremiär och drack öl. Jag har äntligen fått städa lite, om det inte hade varit så fint väder hade jag städat mer.

Det händer inte så mycket mer i mitt skruttiga sjuka liv just nu men på fredag åker vi till Skåne och myser.



hur-bad-är-du-test

(X) Har du haft ett one night stand?
(  ) Har du tatuerat dig?
(X) Har du legat med över 15 killar?
(X) Har du någon piercing? (vanliga hål i öronen räknas ej)
(  ) Har du gjort någon form av skönhetsingrepp?

(  ) Dricker du alkohol oftare än 2ggr i veckan?
(X) Har du kysst en väns pojkvän? (när jag var yngre och hade en väldigt dålig period)
(  ) Har du någonsin blivit tillsammans med en väns ex?
(X) Har du medvetet raggat på en upptagen kille?
(  ) Äger du ett par grenlösa trosor?

(  ) Äger du fler string än hotpants? (slängde man inte alla sådana när 90talet var slut?)
(X) Går du någonsin utan trosor?
(X) Har du någonsin struntat i jobbet för att du var bakis? (när jag var yngre vill jag tillägga)
(X) Har du haft en sexuell erfarenhet med en tjej?
(  ) Har du medverkat i en trekant?

(?) Brukar du titta på porr? (brukar kan ju vara att ta i)
(X) Har du varit naken på bild i vuxen ålder?
(  ) Föredrar du Doggystyle framför missionären?
(X) Har du testat droger?
(X) Röker du?

(X) Har du någonsin varit så full att du kräkts?
(X) Har du någonsin varit otrogen i något av dina förhållanden?
(X) Har du någonsin varit fem-i-tre ragget? (jag träffade djanj kl 4 på natten dessutom på patrica!)
(  ) Har du någonsin varit i en catfight?
(X) Har du någonsin använt chokladsås i samband med sex?

Totalt:15½ /25p

0-5p: Du är en riktig goodgirl. Du får nunnor att se vågade ut.
5-10p: Du är en normal tjej med ett syndigt ess i skjortärmen.
10-15p: Killarna gillar dig, men tjejerna bör hålla sitt avstånd. Den här tjejen vågar man inte lita på!
15-20p: Du är en tjej med klös. Både killar och tjejer bör närma sig med försiktighet, denna tjejen rivs!
20-25p: En riktig bad girl. You make Amy Winehouse look innocent! 

jäklar vilken hög poäng jag fick, jag som är så tråkig!

Aporna

Aporna var inte alls lika fin som min förra besöksräknare :(
dom är ju förstora!



bantning...

Nu har jag varit sjuk i ungefär 100år! jävligt tröttsamt.

Jag blir lite arg nu när min diet gick så bra äntligen så blir man sjuk och kan inte göra ett piss. Jag har kört den här LCHF dieten och det har gått riktigt bra jag har gått ner ungefär ett kilo i veckan förutom när jag har fuskat för födelsedagar, öl och sånt. Ett tag slutade jag gå ner av ingen förklarlig anledning så då tänkte jag att jag skulle hårdbanta om det inte hade hänt nått till på fredagen men på fredagen hade jag plötsligt gått ner 2,5kg så jag får fortsätta på samma linje :)
Jag har gått ner 8,5kg och ska gå ner 3,5kg vilket ju inte känns så mycket så det känns ju kul. När jag når mitt mål får vi se om jag orkar gå ner 3kg till för att hamna på "normal" BMI.

Snart är det min födelsedag och sånt tycker jag är riktigt kul av nån anledning, inte bara min egen födelse dag utan allas och julafton...på så sätt är jag riktigt barnslig!

Jag borde förmodligen byta besöksräknare och kanske lägga upp lite av mina alster på bloggen och kanske försöka få tid till att tillverka fler alster.

Nu saknar jag Djani och att var frisk och pigg :(





  

jag vill städa!

Nu sitter jag i solen och dricker kaffe. jag har lyckats färga håret med hjälp av lite värktabletter och kaffe vilket är rätt imponerande med tanke på hur dålig jag var i morse. Håret ska bli lila.

Jag känner mig så stressad av att va sjuk, man missar så mycket både på jobbet och hemma... allt ligger och väntar på att jag ska bli frisk. Det är så fint väder ute -det är ju helt klart för att jag är sjuk och inte kan gå ut och mysa.

Jag vet att min besöksräknare inte funkar men jag håller hoppet uppe och tror att utvecklarnas hemsida kommer tillbaka och så också min besöksräknare.

Oj, nu är jag helt slut ska nog vila lite för det kunde jag inte i nättras :(

RSS 2.0