Sådär ja!

Nu har jag kommit på ordet jag skulle googla!

Offerkälla kallas en källa som varit föremål för kulthandlingar och där man offrat mynt och föremål av värde. En offerkällas vatten ansågs ha läkekraft och man drack det eller använde det för begjutning av sjuka människor.

Redan i historisk tid fanns offerkällor i Sverige och medeltidens pilgrimskällor liksom senare tiders brunnsdrickning har här sitt ursprung. Kända offerkällor var ofta samlingsplatser för ungdomen vid midsommar och andra högtider under den ljusa årstiden. Offer av mynt i källor förekommer fortfarande.


Hämtad från "http://sv.wikipedia.org/wiki/Offerk%C3%A4lla"

Jag gick förbi med hunden i dag och undrade vad exakt man offrade och sysslade med vid en offerkälla, här är den.

Den hade nämligen en liten lapp med info brevid sig där det stod offerkälla och att offerkäller går norr ut men inte vad dom gör.


Jag vill höra allas: dagens Ilandsproblem!

Mina är som följer:

Jag kommer inte ihåg vad jag skulle googla!

Jag gick ner till min VI-butik som skulle ha erbjudande på brieost men den skulle inte komma fören i morgon!
och jag glömde att köpa rakblad och hårnålar!


Det här förklarar min nuvarande status.


yo yo!

Ny dator i julklapp så nu kan jag skriva när jag vill!

Julen har varigt rätt hård. helt plötsligt fick jag en husgäst i nåra veckor med hund och allt och det firades med  sex dagars festande. Urk, nu mår jag dåligt men festandet fortsätter nog snart ska ni se!

i hope i have enough cange so i can make my brains rearange......


man kan bara göra så mycket...

När man är sjuk.
 Jag blir så uttråkad och rastlös när jag blir tvungen att stanna hemma, kommer inte jobba fören på söndag(förhoppningsvis).
I går följde jag min pojkvän runt i min etta det var gårdagens höjdare i dag är dagens höjdare en flock fåglar jag såg utanför fönstert.
Jag har annars stickat, ritat och organiserat min kalender för 2009 i dag, oooooooh.
Nu på kvällen hoppas jag på besök av en bundis och kanske till och med min boy, oh happy day!Sidensvans min höjdpunkt för dagen.
dom är väldigt vackra när dom flyger i sin lilla flock....påminde mig lite om Aga pornisar(om det stavas så) vi kallade dom porr nissar när jag praktiserade på Skansen.

geni.

I min värld måste alla veta vem Hunter S Thompson, Theda Bara och Lilith är.

livs levande.

Jag är sjuk nu merar. min dator har pajat fast det hade den inte. jag är bestman snart!

Jag fick gå hem från jobbet i dag för att jag mådde så dåligt, så jag har sovigt till nu från kl halv fem typ. mår illa, har ont och feber så förlåt om jag yrar.

Jag trodde min dator var paj eftersom min kille har nån slags natur-teknik-dator-gymnasiebakrund och han är intresserad men så fort jag själv slog på datorn (idag typ en vecka senare) funkar den fint. Jag är ytterst oteknisk jag hör knappt till min generation när det kommer till tekink faktiskt! hatar ipods och fashiga mobiler men jag förstår att sånt inponerar och intresserar vissa.

Jag har pyntat så mycket in för julen så du ens inte vet vad du heter!jag har redan gran och amaryllis(orkar inte stava) massor med tomtat!

I helgen tog vi en hemma fylla på fredan och gick på raw comedy show på lördag natten med lite beer och mys så rock n roller ser vi allt mer sällan just nu. Vi har det bra i förhållandet nu fast i bland blir man ju osäker...

Hemma-fylla eller även kallad youtube-fylla är min nya arena, sitta hemma och dricka i mjukiskläder istället för att göra sig besväret att gå ut bland otrevligt folk. Alla vet ju att stockholm har dom absolut sämsta ute-ställena det som finns är klubbar och jag är ledsen men jag tänker inte hålla reda på att på var tredje jämna torsdag då en as gött klubb är. Jag är en pub-drickar endå, bara pubarna var fyllda med rätt folk och öppna till 3 eller 5 skulle jag inte ha nån som hälst användning för disco,klubb eller ute-/inneställen.

Om vi tittar framåt tror jag nog att det blir rätt så rock över jul och mellandagarna, och nyår kommer rocka hur ofta är man som tjej bestman.

lyssna på Las Palmas älskling jag krymte barnen.


RSS 2.0