mitt liv och vårdyrket.

jag är snörrig  i bollen och har för mycket saker att tänka på(för nuvarande kapacitet) känns det som men det ser inte riktigt ut så.

Måndag: jobba 8-19.30 lära upp intro, kom ihåg att ta ut p-ringen(väldigt bra uppfinning).

Tisdag: laga mat, fixa gotlands- semestern på interna jobb-nätet och kolla bokningar och sånt. ta det lite lugnt, jobba 16-19.30

Onsdag: tvätta och städa, köpa busskort och lite mat, jobba 16-19.30

Torsdag: laga mat, betala hyran och sånt, jobba 14-21 och kanske ha personalmöte.

Fredag: köpa lite kläder, lämna papper på kontoret , hämta medicin till jobbet, jobba 15-21.

jag har hade benrakningspremiär i går :) 

Men sen är jag ledig och får äntligen ladda lite så vården kan slita ut mig ytterligare
Alla som jobbar mycket O.B borde få ersättning i mindre arbetstid med normal lön i stället, då kanske människor skulle orka jobba inom vården hela livet och ge kvalitet för hjälptagarna.

p.s moderaterna får INTE sänka skatterna! kan dom som inte tycker om skatter flytta nån annanstans (tex Amerika) där dom kan gynnas för att dom vill mygla.

jävla skit, va trött jag blir!!!

Fan va trött jag blir på att jobba med kärringar! dåligt väder är det också så sist men inte minst kommer hela den här dagen vara skit tråkig...ensam och övergiven. Jag blir lite le men regnet hjälper.

Nu känner man ju sig lagom motiverad att gå till jobbet och göra bra ifrån sig när nån jävla fittkärring har snackat skit om en...musten går ur mig. det finns inget mer att göra en att ta upp skit på personal mötet(vilket ju VÄRKLIGEN värkar funka) sist var det inte jag som blev drabbad men man blir less på dessa ruttna kommunal kärringar.


djurrätt och hälsa?!

Jag är helt slut i huvudet, vädret är grått och det har inte hänt ett skit eftersom jag bara jobbar och jobbar. Jag gick och la mig nio i går även fast jag är ledig i dag  :(

Jag funderar på att sluta äta visst kött och betydligt mindre kött veckovis sätt. Jag är  ju utbildad och intresserad i/av djurvård utan att vara militant vegan...dessutom är jag intresserad av djurrätt men det finns inget forum för köttätare som är intresserade av att göra rätt för sig i dag det enda jag kan komma på är djurensrätt och dom är lite väl extrema för mig.
 
Jag tänkte försöka mig på att sluta äta gris och kyckling (hehe,ris och kyckling nästan) eftersom dom lever på sämst  sätt innan dom far till slakt och dom har enligt mig otillräckliga regler på hur dom två djuren ska hållas...reglerna är alldeles för otillräckliga för deras naturliga behov.

Jag tycker inte att slakt är fel det man ska fokusera på enligt mig är hela djurets liv i stället, ett relativt naturligt liv.
det här är min tanke om varför slakt inte är fel:

*Förmänskliga inte djur dom vet inte vad som kommer hända och deras flock sluts upp utan den av livade individen och utan sorg om flocken är i rätt storlek (dom är mer logiska på det sättet en människor dom följer livets gång).

*Argumentet: Skulle du vilja bli slaktad själv!? jag har inget mot att bli avrättad om jag inte vet att jag ska bli det för det är ju helt jävla omöjligt när jag inte vet det. Människor tänker kanske i bland "tänk om jag dör" men inte ens det tänker grisarna på. Det måste gå snabbt och transporten och utförandet ska inte vara stressande för individen därför skulle gårdsslakt eller små lokala slakterier där bonden mm kan övervaka utförandet vara bra.

 

eh, vi får se...det är så svårt att inte äta chorre och salami när det bjuds på. Jag har ju redan massa begränsningar i mitt mat tänk känns det som: lite kolhydrater, bara råvaror och nu tänka på mindre kött och mera fisk (jag gillar inte fisk :( )
Jag känner mig lite klar med min bantning eller i alla fall som att jag ska ändra om den. Jag har tappat 12kg och nu vill jag mest träna så jag blir fastare men det är svårt att hitta tid, ork och passande sätt. jag har en liten maskin som jag använder i bland sen cyklar eller går jag till jobbet när vädret passar och jag försöker gå på promenad när jag är ledig men mer en så kan jag inte hitta på. JAG VÄGRAR GYM.



saker man tänker på

Nu tvättas det lite och så har jag fått ett nytt fönster faktiskt! det är mycket jobb framöver -bläh!

Jag har tänkt på en sak -alla värkar tänka på hur dom vill vara och inte hur dom inte vill vara.
det finns en uppsjö med dryga besserwissrar och pretton som är helt rätt stylade och tycker om rätt saker...har dom glömt att tänka på hur dom inte vill vara, jag tror det.

Jag tänkter mindre på hur jag vill vara och mer på hur jag inte vill vara(förutom när det  gäller kläder osv). jag lägger vikt i att hålla mina dåliga egenskaper borta. alla har en sämre personlighet som man ändå ligger på gränsen till att vara i bland. min dåliga person är allsmäktig, har alltid rätt, kan alla dom intressanta sakerna redan och njuter av att vinna...lite för att nån annan förlorar.
jag försöker alltid utgå från att jag faktiskt inte vet eller förstår när jag inte tycker om något/någon det lyckas inte alls alltid förstås. jag snackar skit om människor i bland när jag inte förstår mig på dom men efter ett tag kommer jag oftast på mig. det viktigaste av allt jag vill få fram här är din och min verklighetsbild är inte mer rätt en någon annans och det ska man helst påminna sig om tror jag.
vad man en tror på och hur mycket gott den tanken en ger världen så är den inte mer rätt en alla saker som man uppfattar som idiotiska och felaktiga.

ehh, nu orkar jag inte bry mig mer.


inte så mycket...

jag har inget att skriva egentligen. i fredags hade jag besök och i lördags fick jag helkroppsmassage mitt på dagen sen åkte vi ut till landet och dreggade loss, jag har köpt ett fint skär som jag har längtat lite efter...och det får du ingen bild på nej. nu ska jag skärpa mig.

                             

mitt huvud är helt tomt...jag är nog lite sliten från helgen.

har kommit fram till att människor är inget för mig och att Djani inte kan lära sig texter men vägrar sluta sjung med ;)

 

må telekompaketet svälja er hela!

Oj, brunch kl 15.30 och jag har inte gjort ett spår av vad jag skulle.

Nu blir jag trött på folk på Internet varför uttalar man sig om saker man inte ens vet vad det betyder!

"JAG TROR INTE PÅ UFON"
nehe, så du tror att alla människor kan identifiera alla militära stridsflygplan, astronomiska fenomen och naturliga ljus fenomen?

UFO betyder inte gröna gubbar som flyger i två ihoplimmade kastrullock. UFO betyder att någon eller några människor har sätt nått i luften som dom inte kan identifiera. unidentified flying object....UFO!?

Jag ska också lägga mig i saker jag inte ens vet vad dom betyder:

Nu har jag slumpat lite på wikipedia och tänker säga att jag är helt mot toposteori den är helt sjukt osannolikt!!!!
......nu ska jag läsa vad det är.

jag är mot abort!

HI HI, HA HA, HÅ HÅ!
Jag hade bara lust att skriva om något provocerande i dag!

Igår och alla andra dagar jobbade jag och städade lite OCH gjorde gravad strömning *stolt*. Jag har försovit mig två dagar i rad nu visserligen till ingenting eftersom jag jobbar kväll men jag tycker inte om att vakna elva eller tolv på dagen och må skit. I går hade jag ångest över att jag ska va ledig i fyra dagar (jävigt onödigt) för att jag inte vet vad jag ska göra man kan ju alltid hitta nått att må dåligt över.

Jag läste pojken i glaskulan i går och nu är jag fast vilken vacker blogg!

Får det smaka med en lista på onödiga saker?

när jag får tillbaka på skatten ska jag:
*köp ett par snygga jeans
*skaffa glasögon
*ge djani lite resten(tror jag) eftersom jag lånade lite till insatsen på lägenheten.

I dag vill jag:
*göra köttbullar
*träna
*duscha(ja, jag är äcklig som inte duschar vare dag och tvättar hårt en gång i veckan typ)
*gå på promenad
*boka tid i tvättstugan
*försmudligen blogga?
*läsa mina efterlänkade böcker :D

i morgon ska jag:
*åka till stan och:
-kolla på lindex eftersom jag har presentkort där, efter en baddräkt eller en klänning
-köpa ett nytt favorit skärp
*ha sällskap på kvällen av gravida vänner

jag ska även göra något somrigt i helgen typ, grilla, picknick eller tvinga mig på nån som har landställe och få massage.




OK, jag är mot abort.
Jag tycker inte att abort är rätt men jag vill naturligtvis inte att det ska vara olagligt eller svårt på nått sätt för dom som gör det (har hör historier om elaka abort sköterskor!). Jag känner lite så som en frikyrklig präst från Sundbyberg sa i nått inslag om homosexualitet(observera den fina källför-klaringen). gammal och grå och frikyrklig det bådar inte gott tänkte jag men han sa: jag har inget mot homosexuella men det är fel för mig, jag personligen kan inte förstå det. typ, accepterar det men det är inte rätt för mig.

Fast jag kan förstå abort och det är ett viktigt beslut som bara en kvinna kan göra om sin egen kropp och sitt eget liv. Det är lite synd om männen i den situationen men det går inte att hjälpa.

För mig skulle det vara fel med abort om jag var över 18år gammal. För mig spelar det ingen roll om jag skulle råka vara hemlös(bo hos pappa), arbetslös och singel. För mig är dom skälen inte tillräckliga, inte i vårt samhälle. Allt det där kan ordna sig i efterhand.

Jag vill också påpeka att jag faktiskt inte vill ha barn och jag har ytterligare en mer flummig hippie tanke runt hela frågan den är svår att förklara ingående(eller så orkar jag inte försöka). Typ, allt händer för en anledning i alla fall dom stora sakerna som livet och jag är inte större en dom!?

Jag skulle heller aldrig yttra dom här åsikterna till någon vän eller nån annan för den delen som precis ska eller precis har gjort abort. Vet i fan om jag ens skulle berätta mina åsikter till någon som stod och vägde dom två alternativen( iså fall skulle det krävas en enorm försiktighet).

En annan anledning att jag aldrig kommer att göra abort är att jag kanske ångrar mig. Jag har hört att föräldrar som har gjort abort och sen skaffat barn senare kan helt plötsligt börja ångra aborten och det låter jobbigt. En annan sak är jag tror inte att man ångrar sitt barn, jag har en kompis som inte visste att hon var gravid fick veta och två veckor efter det trodde hon att hon skulle åka till sjukhuset med akut missfall. Precis som jag hatade hon barn(jag gillar inte människor över huvudtaget men individer där mot). Min vän fick en jättefin son som gick bort några månader efter förlossningen. Hela upplevelsen förändrade naturligtvis hennes liv men det jag tänkte komma fram till var att efter att sorgen la sig ville hon ha barn. Man vet aldrig om man kommer vilja ha barn i framtiden, det går inte att säga jag vill aldrig ha barn....så det har jag slutat med. Min vän har en son på ett år nu frisk och kry och kanske sötast i världen :)



kläder och blondiner.

Jag sitter här och väntar med spänning på min lunch som är ett helt eget hittepå-för-första-gången-recept!
och dricker kaffe så klart. jag ska snart till jobbet och slita lite för pengarna dessutom har jag vårstädat klart allt utom badrummet som jag kanske gör i morgon.

Jag fascineras av folk som har en stil, hur orkar man och hur väljer man vad man vill vara i andras ögon...kanske därför folk ser min stil som smått schizofren Jag såg en snubbe på bussen och var minsta lilla detalj berättade vem han var...imponerande på ett sätt men tråkigt och det känns som att stilen man väljer blir allt man är när man har jobbat så hårt på den. I bland så ser man nån och tänker coolt, snyggt och eget och i bland vill man ju vara en sån, jag tror att jag är en sån för en kompis till mig eller kanske flera i bland egentligen.
typ så här ena dagen och punk nästa.

En barndoms vän till mig är blond och "välklädd" och hon tycker ju naturligtvis att jag har en udda stil (men dock att det ser snyggt ut på mig vilket gör mig glad) och ibland tänker man "men det är för att hon är en blondy!" men m jag tänker efter så är hon en välklädd blondy. Min kompis skulle kunna bräcka blondinbella, kenza och kisse med hästlängder i den typen av modebloggning om hon bara orkade. hon klär sig som sen blondin men snyggt och med egna små twistar...välklädd helt enkelt. till och med på festival lyckades hom klä sig festival-stureplansblondy-snyggt vilket låter som en omöjlig kombo.
här är vi in all are glory fast lite suddigt.

obsessive peer?

Nu ska jag till jobbet och när jag börjar göra mig i ordning och äta lunch och sånt då börjar kissandet. Så fort jag tänker på att jag snart ska gå utanför dörren så måste jag kissa....konstig psykiskåkomma, jag blir kissnödig nu bara av att skriva om det! Kanske pappa jobbade lite för hårt på :Nu åker vi snart har du kissat!?  när jag var liten.

Kissomani.



Nu ska jag äta "lunch" : ägg.


RSS 2.0