Sjuk,helgen och barn.

Nu är jag sjuk IGEN!sitter här och dricker kaffe och har missat att gå till tvättstugan, jag skulle behövt städa lite också men det slapp jag visst tack vare sjuk-guden.

 I torsdags kom två vänner (dom som gifte sig på nyår) till mig och bodde till söndagen för att jobba i Stockholm det var mycket trevligt. På torsdagen gick vi på demonstration i Jordbro mot nazism och sen gick vi och åt kina-mat. På fredagen jobbade vi allihop så det blev en liten öl på kvällen sen gick vi och la oss. På lördagen hjälpte jag frugan att beskära träd på förmiddagen, det är hennes jobb och sen åkte vi och handlade fast bara på stinsens vilket söööög. vi åkte till Coop och ICA Maxi också för att fördriva tiden eftersom maken var på politiskt möte och vi skulle hämta honom senare.
   
Skor från ICA Maxi för 79spänn 
                                                                          Linne från Coop för 99 spänn men små hjärtan på jättegulligt
                                                                          och jag ser  inte så fet ut i verkligheten

och så köpte jag en fin hoody också på ICA Maxi men den pallade jag inte ha med.
 
Jag blev jette glad på fredagen eftersom jag har lyckats gå ner i vikt efter en längre stagnation trots att jag bantar(nu har jag bara 3kg kvar!) men det kändes rätt löjligt och trivialt när vi kom hem och frugan tog ett grav-test! Det är ju kul att få va med om alla stora händelser i en nära kompis liv på det här sättet, han har velat ha barn länge och det är skönt att det händer på rätt sätt med rätt person och i rätt tid och allt. Nu kommer alltså en till kompis bli förälder vilket får en att tänka på sin egen situation.. för min del måste det nog bli till av ett misstag för att jag ska få barn, tänk om man ångrar sig när det är försent och inte kan få barn längre...fast jag vill ju inte ha barn...svår fråga.

Jag ska försöka göra lite nyttigare saker i mitt liv har jag bestämt mig för typ: promenera i skogen, måla mer och läsa böcker fast då kanske det vore bra att skaffa glasögon vilket jag inte skulle ha nått mot det skulle va rätt kul faktiskt men jag är för snål och drar ut på det.


Bild från torsdags promenaden.

Min badrumsdesign

I dag är jag äntligen ledig. Jag har och ska städa i dag och senare kommer några vänner som ska  bo över hos mig i helgen .Jag mår rätt kast fysiskt så jag vet inte om det blir nån demonstration i dag men jag ska försöka. Jag är en idiot, nu har jag lyckats byta till mig riktigt dåliga arbetstider den här och nästa vecka! jag blir så trött.
I dag vill jag städa och gå ut i solen, måste hämta en klänning som jag har lämnat in på lagning :)
I helgen är det Harmoni-expo i liljehallen(heter den det???) och det skulle jag faktiskt ha lust att gå på men det är ju en av få lediga dagar så vi får se vilken ork jag har.

"fa va Night rider  är grymt just nu spelar Hasselhoff både ond och god  och den onda har ett svart litet pipskägg, vit kostym och käpp!"

Mitt badrum börjar bli färdigt  det enda jag behöver är en ny ring och en stor porslins dalmatin eller gepard(ni vet sånna som var heta på 80talet). Hela historien med mitt badrum började med att kaklet var nytt när jag flyttade in men vääldigt fult, Jag kom snappt fram till att det enda rätta var att inreda toan med så smaklösa saker som möjligt. Det konstiga med badrummet är att ju smaklösare det blir ju mer gillar jag det, det är riktigt kul att ha ett smaklöst rum!


Vad ska man göra med ett sånt här kakel liksom?




Här behövs det ett genomskinligt lock med snäckor och sand i och kanske en till plast ros!?

  
Jag vill hitta en smaklösare matta.       Ankorna ska bytas ut mot porslinsfig.

 
Här ser man själva snäcktemat som är en stor del av min design :)

 
Man måste pimpa med lite guld detaljer om man vill vara smaklös.

Nazister,ålderskris och massa jobb

Hjälp, nu har jag jobbat hela veckan och ska jobba t.o.m. onsdag! 10dagar! fast det är mitt eget fel förstås. I går åkte jag hem till pappa och det laddade batteriet lite grann i alla fall, jag fick bada massage-bad och läsa klart min bok plus att jag fick hänga med familjen så klart :)

Jobbet har varit skit stressigt och Djani har varit bortrest över helgen men i morgon får vi entligen träffas <3
Jag har provat chi san i helgen, det där naturläkemedlet som det görs reklam om som ska användas mot trötthet och stress det funkar toppen fast man blir lite skum om man tar för mycket!  (pratar och skrattar onödigt mycket)
Just nu lagar jag matlådor till resten av mitt arbetsmaraton(kom precis hem).

Jag tror att jag har en ålderskris! där av förra inlägget också. Jag känner att människorna runt om kring mig vill tvinga mig att växa upp typ: skaffa barn, karriär och gifta sig  :S
Det får mig att känna mig otillräcklig så jag tror att jag ska bestämma mig för att plugga lite, inget seriös så klart!
Jag ska bli hundmassös och möjligen hundpsykolog.

I dag kom jag att tänka på hur jag vill att min framtid ska se ut, altså på riktigt(vilket är ovanligt) och  jag kan inte riktigt se mig själv med nått yrke alls om jag får välja. Oro.

Jag är arg och ledsen för att  nazister förföljer mina bekanta!
rshaninge.blogspot.com
På Torsdag kl 17.00 samlas antirasister i Jordbro C för att demonstrera mot dessa attacker!
Jag lever själv i en skyddad värld som jag själv kanske delvis har skapat (jag tittar tex inte på nyheter för att slippa må dåligt) och jag har bott på en Invandrartät ort under största delen av min uppväxt så jag blir alltid lika chockad när sånna här saker ens existerar. Hur kan man skilja på människor och människor!?

M.J.K. hooker whit a penis.

tankar kring min "karriär"

Det finns endel fördomar eller typiska tankar när det gäller personligassistenter:

1. Det är ett skit jobb, lite som dagis eller hemtjänst nåt man gör över en sommar eller extra. eller så är man en viljelös arbetare som inte fick nått bättre.
Mina tankar om det är att man kanske inte är intresserad av karriär eller så kanske det till och med är så att man trivs med jobbet. Det finns många fördelar med att va assistent förutom att lönerna och arbetstiderna kan va dåliga, det är ett perfect jobb för folk som gillar utmaningar så väl som rutin beroende på var man jobbar. Jag själv mår bra av omväxlingen och utmaningen i mitt jobb men jag har ju lite damp också...skulle aldrig klara ett monotont jobb.

2.Att man offrar sig själv för andra och är en beundransvärd ängel. Bara en speciell sorts människa kan ha ett sånt arbete.
Mina tankar kring det är bara alla passar som assisten nån stans och ingen passar som assistent över allt.
Vadå sånt jobb, alla handikappde mår inte dåligt eller är bördor på sin omgivning vilket vekar vara undertonen i ett sånt här uttalande.

Det här har jag tänkt på i min ålders kris.Jag blir äldre och äldre och har inget "vettigt jobb" enligt vissa men dom jobben jag har strävat efter är jobb som jag inte vill kämpa för som man måste i karriärs jobb. En gång på glada 90talet ville jag bli djurvårdare men när jag hade pluggat och praktiserat klart  fans det två möjligheter: leva under existensminimum eller jobba med nått som får mig att må psykiskt dåligt som djurpark eller försöksdjur. Försöksdjur skulle vara mer värdigt att jobba med en djurpark i alla fall efter min praktik på Skansen.

Jag drömmer om massor av jobb som jag aldrig skulle må bra av i verklighetern som eget företag, djurvård och möbelsnickare och då gör det lite ont att folk inte ser värdet i mitt jobb. Jag vill ha ett tryggt  jobb och egentligen ett tryggt allt, hela mitt liv har varit ett äventyr och nu vill jag ha harmoni. Jag har harmoni men människor runt om kring mig verkar misstolka det hela... "hon är inte modig nog" och "ska du inte bo utomlands ett tag och upptäcka världen"


 
Neeeej, jag sitter hellre häääär och luktar på vuxenblöjorna :)

....det är jobbigt nog att tillåta sig själv vara normal.

trött & slapp sammanfattning.

Jag känner att efter dom två senaste helgerna behöver jag lite A.T. från det goda livet och att man INTE ska dricka fenni innan man går ut på krogen....jag har helt spårat ur, nu ser jag fram imot två veckor hemma i puppan och sen kanske jag ger det ett nytt försök.

Det är en hel del jobb nu ett tag så jag kanske kan blogga mer?(eftersom jag envisas med att äventyra eller va apatisk när jag är ledig.

*Jag har bestämt att jag vill åka till skåne i april

*jag är skit-förbannad för att jag har fått en avi som inte kan betalas över nätet

*nästan alla har födelsedag som förkänar paket just nu(inte Djani)


Har inget med nått att göra.



Jag har planerat  vilka festivaler jag åker på i sommar och det ser inte ljust ut, bara småskit här och där. Inget riktigt tältande :(    alla stora festivaler suger i år :( Jag är för gammal för festival endå, helt klart.

if you need me ill be in self pity.


Konstiga reklamer.

Nu är jag frisk, har varit sen i fredags. i Lördags åkte vi in till stan till ett biljardställe och mötte upp kompisar och en arbetskompis vilket var kul, det blev blött och sent och jag mådde skit i går men sånt får man ju ta i bland. Äntilgen har jag hittat ett ställe som jag tycker om i stan, ironiskt nog har jag tjatat om att få gå dit i år och dar så nu i lördags fick jag min vilja igenom så nu kommer jag alltid föreslå att vi går dit.

I dag har jag varit precis lika nyttig som i veckan(hit in tills) och organiserat och gjort pappers jobb till jobbet och ringt viktiga samtal och massa sånt.


Ibland är man uppmärksam på reklamer och då uppstår det oftast massa frågetecken som:

YES-varför säger dom att det är så drygt så det räcker i 6 månader när den flaskan jag har hemma kommer att räcka i typ 12 månader minst???

Oral-B- dålig bara för det fula uttalet :tandlekare. Oral-B är tydligen en tadborste för stockholmare...det skär i mina öron när hon säger det...Tandleeeeekareeee (blöh!).

Coca cola Zero- han städar hennes lägenhet sen sticker han men det värkar som att hela hennes hus exploderar i slutet...då var det väl lite onödigt att städa kan man tycka.

3-- bara helt sjukt dåligt tänkt en följetång som först nu budskapet blir tydligt i(eller så är jag seg).Tjejen i reklamen är altså kär i killen i 3-butiken, hon har 50mobiler i första reklamen, hon har en fusklapp i andra reklamen och först nu när det är varldens jävla köbildning efter henne får man fatta att hon är intresserad av försäljaren.  Om hela tanken är att man inte ska fatta vad det är med henne är reklamen ennu sämre.

ICA- snubben kedjarfast sig i grönsakshörnan och sväljer nyckeln...tänkte han sitta och skita i grönsakshörnan!!!


Lite till.

Tråkigt att  bilderna inte blev som när jag skrev inlägget men det orkar jag inte ändra på.


OK, sista saken nu :)



Röda är den här resan.
Gröna är där jag har varit tidigare. 
Gul dit jag vill åka om det blir en till resa. 


Indien 3½ och lite bilder.

Tillbaka till Indien och tillbaka till Varca, djani tog över ekonomin så vi hade aldrig med oss tillräckligt med pengar på kvällen när vi skulle ner till Conny och äta och dricka lite(vi fixade notan sista kvällen), När det börjar närma sig slutet börjar man ju shoppa loss på allvar eftersom man lovar folk att ta hem saker plus att man ser så bra presenter över allt så det kan ju va därför pengarna tar slut.

Det värkar vara så att kvinnor jobbar röven av sig och männen sitter hemma och super mycket i Indien som tex Conny- frugan och döttrarna jobbar och går i skolan på dagen och sen kommer dom hem och jobbar i restaurangen tills 11/12 på kvällen. Conny dricker i och för sig inte så mycket men varje dag och  han jobbar helst inte bara om han måste annars snackar han skit med gästerna  

En söt sak med indier är också att vissa inte kan säga F  och i stället säger dom P. En glad servitör på Kudly kom med notan och ett stort leende och sa:
-pajv pifty pajv, pajv pajv pajv och skrattade och pekade på notan :555.

Sist men inte minst gömde vi en skatt sista natten. den ligger i slutet på carmona  beach road under skylten med strandregler så om  vi åker dit nästa år ska vi se om den är kvar  :P

    

 

 
Duvmannen.

 
Vagator

 

 
vi bodde uppe på klippan.                                                         crewe min kompis.

 
utsikt från lägenheten

 

 

 
                                                                                                      Jag var  väldigt stolt över min  rökelsehållare

 
Kudly beach

 
vägen till källan.

 

 

 

 
våt husaltare.

 
                                                                                                      heeell yey!















Karnataka, Indien 3.

Jag mår fortfarande kast och har extremt tråkigt, jag har gjort en lista (vilket är lite av en hobby) på tråkiga saker som behöver göras hemma typ:
 
*sortera skåp som man bara stoppar in saker i som inte har nån plats. 
* sortera viktiga papper .
*gå till sopsorteringen med alla glasflaskor och batterier och sånt.
*städa badrummet och rensa badrums ventilen vilket hon som bodde innan mig INTE har gjort...det sitter en stor kaka i den så man kan inte reglera den länger.

igår:
*strök jag alla skrynkliga skjortor.
*sydde på knappar på kläder(som saknade sådana).
*lagade min favorit jeans.
*tvättade.
*planterade om alla blommor.


Indien
På måndagen begav vi oss med tåg till Gokarna som ligger i staten Karnataka. Litet tips för kvinnor som funderar på att åka tåg i Indien nån gång är att ha stora lösa kläder. Av nån anledning är tåget en fristad för snuskiga indiska män, alla stirrade på mig och jag tänkte att det skulle får rinna av mig men till slut när en man smög upp sin kamera-telefon fick det var nog och jag satte på mig Djanis stora skjorta. jag fick höra senare att om inte djani var med hade dom varit värre och betydligt närgångnare.

obsene remarks, teasing, touching, stares, gestures, songs and unwanted attention are all forms of sexual violence......

På tåget bestämde vi oss för att vi skulle kolla boende på Kudly beach så när vi kom fram tog vi en taxi. Vägen dit var bara den en upplevelse indisklantväg och burkning ner för branta slingrande vägar. Väl framme  fick vi gå en bit för att nå stranden eftersom stranden omges av höga branta berg, vi bestämde oss att gå längst bort på stranden och fråga om rum fört vilket ju är logiskt(?).

uppifrån vägen.



Längst bort på stranden låg Ganga café så vi klampade in och frågade om dom hade rum, ja 150 rupier...helt sjukt pris(600rs ca100kr). Vi blir leda genom sagolika cementerade små lägenhetslängor upp till raden längst bak upp för sluttningen med utsikt över hela stranden. Våra grannar var Australiensare en var en "gammal tant " som hyrde sitt rum varje säsong så när hon åkte hem fick hon ha kvar sitt privata hänglås på dörren. Om man åker till ett sånt här ställe ska man se till att åtminstone ha hänglås och täcke med sig. Vi gick ner och köpte täcke på stranden hänglås hade vi, vi lindade in huvudkuddarna i en sarong men dagen efter åkte vi och köpte kuddar och filtar och tog huvudkuddarna till sitt ute kuddar. På Kudly bor det mycket Israeler,Turkar,ryssar och australiensare, maten var lite sämre i Gokarna en i Goa mycket vegetariskt men Gokarna är ju fattigare och är mer av en Hindu kultur.

bilder från "verandan"




 
Gokarna är en vacker liten och gammal stad med söta små affärer och massa tempel man kan lätt gå i mellan Gokarna och Kudly. Det är mycket hippie och joga långtids-boende på kudly och man lever mer spartanskt en på någon strand i Goa men där i mot finns det källor med drickbart vatten i skogen.



På vårt "hotell" fanns det inte rinnande vatten i toaletterna eller i duschen har man problem med det ska man nog välja en annan strand. Det fanns en kran utanför dusch-rummet  som man använder för att fylla en hink och så duschar man men hink och skopa, hälften utav  tiden funkade inte kranen då fick man bege sig till brunnen och hiva upp vattnet. Vid toaletterna fanns det tunnor med skopor så så snuskigt var det inte men toapapper får man stå för själv. I samband med vårt "hotell" fanns det en prylaffär,restaurang,kiosk och taxi service plus att det var väldigt fint så  det var ett bra val att bo där  även om dom behandlade golven men en blandning av ko skit och nått annat. Vägarna till Ganga är ett skämt, vi beställde taxi in till Gokarna  från Ganga Café och killen som tog beställningen skrattade och sa "Dancing road" och det kan man lugnt säga att det var om det en kan räknas som väg.

saker man behöver till rummet:
*lakan
*filtar
*kuddar
*hänglås
*värmljus/lyktor(det är strömavbrott titt som tätt i Indien)
*toapapper

Det finns:
*säng
*madrass, snuskiga kuddar
*myggnät
*fläkt
*lampa och eluttag.


Vissa restauranger var inte riktigt till för att äta i mer att röka på som Tintin Tibet där servitören är full/hög och alla gästerna vingligare och vingligare ju senare man kommer, kommer man sent så sover dom...vissa i restaurangen Sunset var en annan restaurang som man inte heller ska äta på därimot är det roligt folk och inte fullt så nerrökt som på Tintin en kväll var det ioförsig rätt rökigt när en liten reggae-indie vid  namn Raijd spydde över räcket till restaurangen.

Vi satt och latade oss på framsidan av huset en dag och ska jag vara ärlig hade vi just rökt plötsligt började det dunka på taket som att nån hoppade på det men grannen var helt orörd, helt plötsligt hoppade en apa ner på taket framför oss det är ioförsig något sånt som man misstänkt ska hända när man  röker men aldrig riktigt gör. Vår granne tyckte det var vardags mat med 20 vilda apor som hoppar omkring och snor mat och bråkar med kråkorna. Det fanns förövrigt mycket mygg, lite ödlor och 2 stora insekter så krypmässigt var det inte så farligt.





Under veckan vi var i Karnataka började festivalen Maha Shivaratri där man firar shiva, vi kunde inte stanna till klimax av festivalen men den 20de åkte vi ner och undersökte det var jätte vackert alla fixade och klädde upp stan för firandet och massa heliga män, uppklädda elefanter och kor lurkade runt lite här och var.







 
Hemma i Varca firades det därimot också eftersom fastan skulle börja det firas med karnevaler genom städerna och avslutas med färg krig vilket många festivaler i Indien värkar göra, många män klär ut sig till kvinnor eller dom klär ut sig hur som helst vilket ju är trevligt.





Det är inte så mycket av resan kvar men jag spar det sista för nu orkar jag inte mer.


Inte Anjuna, Indien 2

Jaha, nu är man sjukskriven i en vecka pga magen så jag kan blogga lite mer nu om jag orkar. Jag hade det jette trevlig i lördags fast det inte blev nån utgång, bara jag min kompis och hennes syster men det blev lite avslöjanden av fel sort om en nära vän som jag kanske ågrar. Kan man ångra att man "skvallrar" när någon säger "jag vet endå att det är så du behöver inte svara på det"?

OK! indien.
Vi tänkte åka upp till norra Goa och skotra runt lite vilket ju åter kul men vägarna, vägskyltarna(som inte finns) och kartorna gör det mindre njutbart vissa stunder. När vi var framme i Anjuna efter att ha krånglat oss fram på småvägarna möttes vi av droger,droger,droger varenda försäljare drog tag i oss och erbjöd oss droger och som äkta försäljare ville dom helst inte ge upp. Väl nere på stranden värkade det mest som att pundare och disco-småglin bodde där så efter lite bad och lunch och lite underhållning av en ko som vägrade lämna en gubbes lunch i fred tills han jagade den med sitt parasol åkte vi vidare till Vagator.

 
Vagator är  en väldigt vacker liten strand där vi bodde i en hydda på "paradice on the eart" uppe på klippor. vi hörde musik på kvällen och tänkte att det va nått slags disco i närheten så vi gick och åt  middag och tänkte att vi kunde gå dit sen men när vi väl skulle gå dit hittade vi inte så vi gick till sängs. På natten gick jag på toa(man delar på toaletter är man bor i hydda) och plötsligt prasslar nått till, det var seriöst den störsts råttan jag nånsin har sätt typ lika stor som en katt!
Dagen efter låg vi på stranden  och då var det min tur att få en ko attack fast jag tyckte mer att det var roligt och lite mysigt med ko besöket men strandförsäljarna jagade bort den :(   Vi frågade en skön lirare på stranden  om det fanns ett disco och mycket riktigt det finns ett disco som heter "the 9 klubb" och pumpar brutal goa trans men det är bara öpet till kl9 "haha,till 9!" tänkte vi. När kvällen kom gick vi till discot men efter ett tag blev musiken för brutal och vi gick hem och hade filosofiska diskussioner.
kvällen komentarer:

-Det är det min apa gjorde nu! (dansade benny hill medan den väntade på min nya ordmaskin)
-Han är myggornas tom cruise (mosquito impossible)
-Vi är människor för att vi festar (plus att vi har hattar)
-Det är fest mellan raderna på din kjol.

Slutsatsen blev att det räckte med disco till kl9.
Det enda jobbiga med Vagator var strandförsäljarna på vissa stränder är dom lite mer påflugna men andra.







Dagen efter lämnade vi Vagator och  tog en m väg för att titta på Old Goa som var huvudstad när Goa var portugesiskt, det var en indisk tappning på gammla stan. Vi svängde förbi st fransis kyrka och där blev i fotografrerade av indier mycke märklig men ganska vanligt varför vill man posera i ett foto med nån man inte känner? Det blev lunch i något som jag har för mig kallades Satsulim där skulle jag kunna tänka mig att bo nästa gång fast det blir nog "hemma " i Carmona endå.
Väl hemma skulle jag tappert tvätta upp lite kläder speciellt en av janis vita skjortor och vill bara påpeka att Y3 som funkar på alla fläckar i sverige inte funkar på indisk smuts.
På kvällen gick vi ner till Connys(Casmys) och där börjades det... Conny hade sen den dagen för vana att fylla oss med Fenni dessutom "locally made fenni" altså hembränt efter middagen. Fenni görs på kokosnöt eller chasewäpple. vi blev fulla och bråkade, på natten drömde jag en hemsk mardröm så dagen efter känndes lagom tung. På eftermiddagen åkte vi och handlade mat och sen gick vi på promenad på stranden där låg det ett delfin kadaver det var den enda delfinen jag såg på hela resan.

Sen var det fredag inte för att det har med nått att göra men men. vi gick och badade vågorna var enorma mer en så hände inte, i Carmona läser vi mest böcker ligger på stranden och till och med ser på TV! vi går på Connys varje kväll och dricker, snackar skit med Conny och är glada. förutom att min styfmor fick veta att hon ska bli mormor på alla hjärtans dag hände det inte mer en så.


Alla hus är väldigt färg glade om dom inte är ruckel.




på måndagen åkte vi till Kanataka(staten under Goa) men det skriver jag om nästa gång för nu är jag trött.


RSS 2.0